برندسازی شخصی
برندسازی شخصی چه کمکی به رونق کسب و کار شما می‌کند؟
اکتبر 19, 2019
کنترل هیجان
آیا از تکنیک های صحیح کنترل هیجان آگاهی دارید؟
اکتبر 25, 2019

6 راهکار برای مدیریت زمان و غلبه بر مشکلات از دست دادن وقت

مدیریت زمان

لزوم کسب مهارت های مدیریت زمان

آیا با وجود فعالیت و صرف انرژی بسیار برای امور مختلف، از انجام اصلی ترین کارهای زندگی و رسیدن به اهداف اصلی خود باز می مانید؟ می توان گفت که مدیریت زمان برای بسیاری افراد تبدیل به معضلی در راه دستیابی اهداف می گردد و لازم است همه انسان ها تکنیک های مدیریت زمان را فرا گیرند.

در این مقاله به چند مشکل اساسی مدیریت زمان در جوامع امروزی اشاره می کنیم و راهکارهای لازم برای حل و فصل این مشکلات را ارائه می دهیم.

1. عدم استفاده بیش از حد از اینترنت

پیشرفت تکنولوژی و اختراع ابزارهای ارتباطی گوناگون، فواید زیادی برای ارتباط افراد با یکدیگر در سرتاسر جهان به وجود آورده است.

مدیریت زمان

اما امروزه این فناوری با اتصال دائمی افراد به اینترنت سبب شده است که انسان های بسیاری، خصوصا جوانان و نوجوانان، بیشتر وقت خود را در فضای مجازی گذرانده و مدیریت زمان برای رسیدگی به تکالیف درسی و امور شخصی را از دست بدهند.

پیشنهاد می کنیم که اگر اجباری در زندگی شما برای اتصال دائمی به اینترنت وجود ندارد، استفاده از اینترنت را به 1 الی 2 ساعت در هر شبانه روز محدود کنید. بدین ترتیب می توانید مدیریت زمان و استراحت ذهنی خود را به دست بگیرید و بر روی انجام کارهای مفیدتر تمرکز کنید.

1. اولویت بندی کارها

قطعا شنیده اید که برخی از اطرافیان شما گله مند هستند که با وجود فعالیت و دوندگی بسیار، از انجام امور اصلی زندگیشان ناتوان هستند.

اولویت بندی امور و تهیه لیستی از کارهای روزانه به ترتیب اهمیت، از جمله تکنیک های تاثیرگذار در مدیریت زمان است. همچنین بهتر است که زمان لازم برای هر کاری در این لیست مشخص گردد و بدین ترتیب از اختصاص زمان زیاد برای امور کم اهمیت تر جلوگیری شود.

2. مدیریت زمان با کمک گرفتن از دیگران

شاید باورتان نشود که انجام بیش از نیمی از کارهایی که در لیست اولویت هایتان تعیین کرده اید را می توانید به دیگران بسپارید.

انجام تمام کارها به تنهایی بدین معنی است که شما هیچ کار ضروری تری برای انجام دادن ندارید.

مدیریت زمان

تنها دقت کنید که سپردن کارها به دیگران، مشکلی برای آنها ایجاد نکند و مزاحم آنها نباشید.

1. تمرکز بر بازدهی فعالیت ها

کار کردن زیاد الزاما به معنای نتیجه بهتر و سود بیشتر نیست. همواره بازدهی کارهای خود را در نظر داشته باشید و سعی کنید که بیش از اندازه برای امور غیرضروری وقت خود را هدر ندهید.

اگر احساس می کنید که بیش از اندازه برای کاری وقت می گذارید لازم است که در روش انجام آن تجدید نظر کنید؛ زیرا ممکن است در طول زمان به یک روش خاص برای انجام کاری عادت کنید و تصور کنید که این روش تنها راه موجود برای انجام آن کار است.

فراموش نکنید که ارزش وقت به مثابه طلا است. پس مدیریت زمان را جدی بگیرید و وقت خود را صرف فعالیت های کم بازده نکنید.

2. جلوگیری از انجام همزمان کارها

شاید شما نیز بر این باور باشید که با انجام همزمان چند کار با همدیگر می توانید در مدیریت زمان بسیار موفق باشید.

تجربه نشان داده است که افرادی که این گونه عمل می کنند به خوبی از عهده انجام امور بر نمی آیند و نتیجه نهایی کارهایشان، نسبت به زمانی که به صورت تک تک آنها را انجام می دادند به مراتب ضعیف تر است.

انجام کارها به صورت همزمان، تاثیرگذاری شما را کاهش می دهد و به مانعی بر سر راه مدیریت زمان شما تبدیل می گردد. پس سعی کنید که پس از تهیه لیست و تعیین اولویت ها، تک تک کارها را به ترتیب و با تمرکز کامل انجام دهید و بهترین نتیجه را کسب کنید.

3. پاداش به خود

پاداش و جایزه تنها مختص دیگران نیست. در هر زمینه ای که عملکرد خارق العاده ای را از خود نشان می دهید و پس از هر کاری که به بهترین نحو انجام می دهید، جایزه ای برای خودتان در نظر بگیرید.

مدیریت زمان

حتما نباید این پاداش هزینه سنگینی برای شما داشته باشد. می توانید خود را به یک میهمانی شام دعوت کنید و یا لباسی که مدت ها قصد خریدش را داشتید خریداری کنید.

همین جایزه های کوچک و به ظاهر ناچیز، تاثیر شگرفی در تجدید روحیه و انرژی شما خواهد داشت.


مطالعه بیشتر در این زمینه:

بهبود روابط در زندگی شخصی با تقویت هوش اجتماعی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره می‌خواهید؟